Skip to content

THERMO
PLASTICS

   

Het GeniMedical thermoplastisch materiaal is een laag-temperatuur thermoplastisch materiaal ontstaan uit een co-polymerisatie met als basis polycaprolactone en polyurethaan.

thermoplastics
WHITE LABEL COMFORT
thermoplastics
WHITE LABEL ONE SIDE COATED
thermoplastics
WHITE LABEL ORTHO
White Label Pre Cut
WHITE LABEL PRE-CUT

_

Wat zijn Thermoplastics?
Thermoplastics zijn kunststoffen die, bij verhitting, zacht worden en gemakkelijk kunnen worden gevormd. Bij afkoeling harden ze uit en behouden ze hun nieuwe vorm. Dit maakt ze uitermate schikt voor medische toepassingen waar precisie en aanpassingsvermogen vereist zijn. Ze combineren duurzaamheid met een uitstekende vormbaarheid, wat resulteert in betrouwbare en comfortabele medische hulpmiddelen.

Voordelen van thermoplastische spalken

  • Betere pasvorm
    Thermoplastische materialen worden zacht en kneedbaar wanneer ze worden verwarmd, waardoor ze nauwkeurig om de anatomie van de patiënt kunnen worden gevormd. Dit zorgt voor een meer betere pasvorm dan traditionele gipsverbanden.
  • Meer comfort
    Omdat ze dunner en lichter zijn dan traditionele gipsverbanden, bieden thermoplastische spalken vaak meer comfort. Ze kunnen ook worden aangepast zonder het gehele verband te hoeven verwijderen, wat handig is voor het verminderen van drukpunten of het aanpassen van de spalk na zwelling.
  • Duurzaamheid en waterbestendigheid
    Thermoplastische spalken zijn vaak waterbestendig, wat de dagelijkse hygiëne en activiteiten zoals douchen vergemakkelijkt. Ze zijn ook duurzamer en minder vatbaar voor breuken of scheuren.
  • Hervormbaarheid
    Als er aanpassingen nodig zijn, kunnen thermoplastische materialen vaak worden her-verwarmd en opnieuw gevormd zonder het gehele verband te vervangen.

Toepassingen van medische thermoplastics

  1. Orthesen en spalken: voor ondersteuning en immobilisatie.
  2. Revalidatiehulpmiddelen: zoals aanpassingen voor protheses en hulpmiddelen voor ergotherapie en fysiotherapie.
  3. Thermoplastische spalken bieden een alternatief voor traditionele gipsverbanden met voordelen als een betere pasvorm en meer comfort voor de patiënt.

Bij GeniMedical zetten wij ons in voor de hoogste kwaliteit en innovatie in onze producten. Onze thermoplastics worden zorgvuldig getest en voldoen aan de strengste normen voor medische hulpmiddelen. Wij bieden uitgebreide ondersteuning en technische informatie om u te helpen de beste keuze te maken voor uw specifieke behoeften.

Contact opnemen
Voor meer informatie over onze thermoplastics of om een offerte aan te vragen, neem contact op met ons deskundige team. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden u te helpen bij het kiezen van het juiste product.

Mail: mail@genimedical.nl
Tel: 085 822 4115


Ergonomisch

Doordacht ontwerp
combineert comfort
met doeltreffend
functioneren.


Duurzaam

Er is optimaal
rekening gehouden
met mens en milieu.


Comfortabel

De kwaliteit van een
product uit zich ook
in het comfort voor
de patiënt.

Back To Top