Skip to content

Verbeterde immobilisatie met Universal Fixation Splints

Verbeterde immobilisatie met Universal Fixation Splints

In de wereld van orthopedie is immobilisatie een essentieel onderdeel van het herstelproces voor veel patiënten. Of het nu gaat om fracturen, verstuikingen, of andere orthopedische letsels, het bieden van stabiliteit en ondersteuning aan het getroffen gebied is cruciaal voor een succesvol herstel. Hier komen de Universal Splints van GeniMedical om de hoek kijken, een innovatieve oplossing die uitblinkt in betrouwbaarheid, comfort en aanpasbaarheid.

Het UFS-systeem (Universal Fixation Splints)
Het UFS-systeem is een innovatief, ready-to-use, disposable spalkmateriaal gemaakt van kurk. Dit systeem is toepasbaar binnen een breed indicatiegebied en biedt unieke eigenschappen die het geschikt maken voor immobilisatie gedurende de gehele behandelduur van de patiënt. Het UFS-systeem is comfortabel, makkelijk en snel in gebruik, stofvrij en volledig röntgen doorlaatbaar. Het is verkrijgbaar in meerdere applicaties en maten, inclusief speciale opties voor kinderen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende orthopedische behoeften.

5 redenen om te kiezen voor de Universal Fixation Splints

1. Veelzijdigheid
Een van de grootste voordelen van de Universal Fixation Splints is hun veelzijdigheid. Ze kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan orthopedische toepassingen, waaronder fracturen, verstuikingen, dislocaties en postoperatieve immobilisatie. Dit maakt ze een veelzijdige keuze voor zorgprofessionals in verschillende klinische scenario’s.

2. Aanpasbaarheid
De splints zijn ontworpen om gemakkelijk aan te passen aan de unieke anatomie van de patiënt. Dit zorgt voor een nauwkeurige pasvorm en optimale immobilisatie, wat essentieel is voor een effectieve behandeling. Bovendien kunnen ze worden aangepast aan veranderingen in zwelling of herstel van de patiënt, waardoor een flexibele en aanpasbare oplossing zijn.

3. Comfort
Comfort is een belangrijke factor bij immobilisatie, vooral voor langdurig gebruik. De Universal Fixation Splints zijn vervaardigd uit zachte en ademende materialen die het comfort van de patiënt maximaliseren. Dit helpt om irritatie en drukpunten te verminderen, waardoor de patiënt zich meer op zijn gemak voelt tijdens het herstelproces.

4. Duurzaamheid
GeniMedical is toegewijd aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van zijn producten en processen. De Universal Fixation Splints worden vervaardigd met oog voor duurzaamheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van recyclebare en milieuvriendelijke materialen. Door te kiezen voor duurzame splints dragen zorginstellingen bij aan een groenere toekomst voor de gezondheidszorg, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van zorg.

5. Kostenefficiëntie
Naast duurzaamheid bieden de Universal Fixation Splints ook aanzienlijke kostenefficiëntievoordelen voor ziekenhuizen. Dankzij hun duurzame constructie gaan ze lang mee, waardoor de behoefte aan vervanging wordt verminderd en de totale eigendomskosten worden verlaagd. Bovendien kunnen ze worden aangepast aan verschillende patiënten, waardoor de noodzaak voor meerdere maten en modellen wordt verminderd, wat op zijn beurt de voorraadkosten verlaagt.

Beschikbare soorten Universal Fixation Splints

GeniMedical biedt een breed scala aan Universal Fixation Splints om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen, waaronder:

  • Hand- en Pols: Voor de stabilisatie van arm- en polsletsels, zoals fracturen, dislocaties en peesletsels.
  • Knie: Voor ondersteuning en immobilisatie van knieletsels, inclusief ligamentaire letsels en postoperatief herstel.
  • Elleboog en schouder: Voor stabilisatie van elleboog- en schouderletsel, waaronder fracturen, dislocaties en postoperatieve immobilisatie.
  • Onderbeen: Voor effectieve immobilisatie en ondersteuning voor letsels zoals enkel- en kuitbeenfracturen, scheenbeenletsels en na operatieve ingrepen aan het onderbeen.
  • Junior: speciaal voor kinderen, bieden de Junior Universal Fixation Splints een optimale pasvorm en comfort voor de kleinere anatomie van jonge patiënten. Of het nu gaat om pols-, elleboog-, knie-, of enkelletsel, deze splints bieden dezelfde betrouwbare immobilisatie als hun volwassen tegenhangers, waardoor kinderen veilig en comfortabel kunnen herstellen.

Kortom, met hun veelzijdigheid, aanpasbaarheid, comfort, duurzaamheid en kostenefficiëntie bieden de Universal Fixation Splints een uitstekende oplossing voor orthopedische immobilisatiebehoeften. Of het nu gaat om professionele zorgverleners die op zoek zijn naar betrouwbare apparatuur of patiënten die streven naar een comfortabel en effectief herstel, deze splints zijn een waardevolle keuze voor iedereen die streeft naar verbeterde orthopedische zorg.

Back To Top